Sunday, November 30, 2014

NoV & DeC 2014

Salam Ceria & Salam 1 Malaysia……
Pejam celek pejam celek dah cuti sekolah…cepat betul masa berlalu..x sangka aku makin tua…huhu
Anak sulung aku dah nak masuk 17 tahun, tahun depan….xpe..usia hanya pada angka yg penting jiwa aku muda kan hehe

Dalam x diam..baby Lisya pun dah 4bulan setengah. Dan pandai meniarap dah.Mula meniarap masa 4 bulan.  Susu x berapa nk minum so aku mula ajaq dia makan bijiran. Nampak mcm dia suka tapi aku x bagi byk sbb dia belum capai 6 bulan lagi. Lani suka masukkan jari dalam mulut…biasanya 2 jari tapi kdg tu smpai 4 jari haishhhh anak mama ni..Skrg ni dah pandai..x boleh tinggal sorang2 mesti nk nanggeh, tu kalau Nampak kita renyeh bukan main smpai kaki tangan gedit2. Lani Lisya x suka baring. Dia suka duduk @ berdiri…bosan la tu.
Jadi aku mula bagi dia duduk dlm walker. Ada org cakap x bagus utk tulang belakang sbb lembut lagi…ermm x pe lah..insyaAllah x da apa2. Masa anak sulung & anak kedua pun aku ajar duduk masa usia mcm ni gak..lapik bantal kat depan supaya stabil.


Makin hari makin hepi aku dgn gelagat2 comel dia…senyuman dia, tangisan dia, jeritan dia semuanya menceriakan kami sekeluarga…..mama syg  SYAZZWINA SYAZZWANI SYAZZIERA !!!




Wednesday, November 12, 2014

Bubbly Baby Spa - 31/11/2014

Assalamualaikum....
kali ni aku nk story pasal Baby Spa. Ops baby pun ada spa ?? ya ada. Mula aku pun heran baby spa wujud utk apa ? kecik2 apa yg baby tau...bazir duit ja. Rupanya baby spa bukan utk bazir duit tapi byk manafaatnya kat situ...

Bila aku dah search tenet tgk ada byk kebaikan dan nmpak best aku pun call utk pertanyaan dan pendaftaran..masa aku call kebetulan Bubbly Baby Spa ada buat promotion hanya bayar rm48 utk swim & massage. So apa lagi...aku booking la date jumaat 31/10/2014.

Yg keciannya baby ellisya mcm panas badan ja. mayb aku suruh mak aku jgn mandikan dia harini sbb nk pegi swim. Tapi bila sampai ja..mood ellisya bertukaq jadi suram. nk nanggeh ja. Letak  mau. Angkat x mau. Ishh macam mana ni......badan pun macam makin panas je.

Pujuk memujuk last2 terburai gak lah baju dia semua...bila nk masukan pelampung ja..dia mula nanggis. mayb rasa rimas. Usaha memujuk masih diteruskan. Setel semua...mula nk masukkan dia dalam air. Perlahan lahan masukkan kaki...mudian hingga paras tengkuk...lepaskan..

Wah ellisya hepi..senyum ja..kodek2 dalam air. nampak dia enjoy sgt. Bertuah Ellisya..mama pun x penah masuk SPA...huhu

Cuba tgk foto2 ceria ellisya..kita yg tengok pun rasa best ja macam nk masuk gak dlm kolam tu...hehe


Ni kaunter Pendaftaran 

 cantik tempat dia..bersih

Ni bukan pekerja ye..ni anak sulung aku..jadi model jab. Yg kolam kecil tu utk baby <3bulan. kulit masih sensetif so x boleh bercampur sebab air dlm tu perlu ditukar utk setiap baby. Kolam besaq utk baby >6bulan - 3 tahun. Air akan ditukar setiap pagi sekali sehari. Sbb x dak org masa tu ellisya swim guna kolam besaq..bebas dan selesa..
Mula nk buka baju ja dan sebek..huhuhu

 First time swim...

 Ok baby...nk lepas ni

123..swimmmmm

video

video


 kodek2

 perati semua org

 Kak Ngah pun nk gak ker ?

 kak yOng & kak Ngah

 senyummmmm

 maktok yg sonok lebey hehe

 ada turtle la...

wah ada kawan..tapi kawan tu jerit x mau swimm...siann

Last kita massage pulak ye...mood dah tak ok..

Pampers ni beli dari SPA...nampak menarik dan berkuality..belum cuba guna lagi.

masa yang diambil lebih kurang sejam. 1/2 jam swim, 1/2 jam massage.

EKBAIKAN BABY SPA
Menurut kajian, bayi yang selalu didedahkan dengan aktiviti sihat seperti berenang dan bermain air dalam kolam akan membantu menyihatkan jangtung dan paru-paru, selain meningkatkan pertumbuhan minda.
Pada masa sama, ia turut meningkatkan sistem ketahanan dalam badan, membantu bayi mengenali sentuhan, pendengaran, kemahiran komunikasi dan baik untuk perkembangan serta pertumbuhan bayi yang lahir secara pramatang.
"Kebaikan urutan manja untuk bayi pula membantu dari aspek interaksi non verbal dan verbal, perasaan sayang dan meningkatkan keyakinan dan kepercayaan pada diri.
"Bayi yang selalu diurut juga akan mempunyai kualiti tidur yang lebih baik, tidak mudah terekan dengan keadaan sekeliling mereka dan lebih rilek dan tenang," katanya.


*************************************************************************

Operation Hours:
10am - 7pm (Tuesday - Sunday and Public Holiday)

BUBBLY BABY SPA

B-1-9, Vantage Desiran Tanjung, 
Jalan Tanjung Tokong, 
10470 Tanjung Tokong
Pulau Pinang, Malaysia.
Tel : 04-898 2099 
Email : info@bubblybabyspa.com